Soner Cetin

Soner studeerde af als sociaal medewerker in de pedagogische sector, maar zijn jarenlange ervaring als danser en danschoreograaf gaf hem een duw in de rug tot het ontwerpen van kostuums. Hij volgde Theaterkostuumontwerp en Mode te Waasland in België. Daarnaast volgde hij  stage bij de Vlaamse Opera Gent in België.
Zijn Turkse afkomst heeft hem een dieper inzicht gegeven om traditionele etnische kostuums geïnspireerd van Mythes te ontwerpen tot moderne ‘Milliumkostuums’.
Soner exposeerde met succes enkele van zijn historische kostuums in o.a. Terneuzen, Haarlem en Gent. Ook op het podium brengt  hij een danstheater met eigen productie  onder de naam ‘SahMeran

Hij ondersteunt de ideeën van het Centrum voor Artistiek Talent (CAT.vzw) en wil zich inzetten ten voordele van alle beeldende kunstenaars in al zijn vormen.
Zo zette hij zich ten volle in tijdens de moeilijke Coronaperiode en maakte als een der eersten mondmaskers volgens de normen van FOD. Het werd een initiatief waarbij het aanvaarden van bestellingen, wegens overweldigend succes, werd stopgezet. .

’.