Loes Muller

° Vlissingen 13-1 1-1949. Opleiding schilderen, 4 jaar Koninklijke Academie voor Schone Kunst hogere graad in Antwerpen, Felix Steigers-Breda, Josje Boogaard – St. Annaland.
Beeldhouwen: autodidact Workshops:  Bronsgieten – Marina Boonen, Raku technieken, – Marina Boonen.
Loes is begonnen met tekenen toen zij ongeveer 7  jaar oud was, hierbij aangespoord door haar vader die heel veel pentekeningen maakte. Zij is nog kort op tekenles geweest bij Frans Naerebont, een Vlissingse schilder.Na jaren niets kunstzinnigs gedaan te hebben (ander werk en de kinderen), is zij rond 1994 aquarel-les gaan nemen bij Jos Bogaard en tegelijkertijd volgde zij een halfjaar beeldhouwen bij het MIKV te Middelburg.Hierdoor heeft zij veel geleerd en werd daardoor ook aangespoord om te gaan exposeren. Met het beeldhouwen is zij doorgegaan. Zij werkt hoofdzakelijk in mergel, maar ook in albast en speksteen. Het mergel heeft haar voorkeur. Dit komt door de zachtheid, maar ook de kleur en de soms vele schelpen die erin zitten, die dwingen om de vorm soms te veranderen.Door vier jaar Kunstacademie te hebben gevolgd in Antwerpen is ook de klei een leuke bijbezigheid geworden voor haar. Zoals ook het glas haar is gaan inspireren, mede door workshops te volgen bij Marcel Vlaming in Gent bij Colpaert ISCRAT en Rinus Rentmeester in Nieuwdorp. Dus nieuwe uitdagingen genoeg om aan te gaan.
Exposities in Ijsland,  Bergen op Zoom, Tholen,  Kunstevent Eindhoven  Antwerpen, gezamenlijke expositie in bibliotheek Middelburg, diverse kunstmarkten,  Vlissingen, Breda, Nisse, Assenede, Rilland, en het  Gordunahuis te Gent,