Sergei Andreev

Sergei Andreev (16.01.1970) werd  geboren Orenburg,Rusland.
Zonder artistieke vooropleiding ontwikkelde Andreev shilderstalent op doek in acryl, olieverf en aquarel. Inspiratie haalde hij uit het surrealisme van Jeroen Bosch , Salvador Dali en René Magritte. In 1994 is hij zijn schildertalent weer beginnen gebruiken en in 1996 nam hij deel aan een groepstentoonstelling (jonge kunstenaars).
Zijn vaak erotisch getinte werken werden,ondanks zijn erkenning als lid van de Russische schildersvereniging, meer dan eens aan de censuur van het Russische staatsapparaat onderworpen.
In 1997: Tentoonstelling in historisch museum in Orenburg werd afgesloten door de politie die de erotische en politieke thematiek censureerde.
In 1999: Individuele tentoonstelling in het gemeentehuis van Orenburg , ook daar werden de schilderijen gecensureerd en werden bepaalde delen waren het publiek bedekt.
Op zoek naar persoonlijke en creatieve vrijheid kwam de kunstenaar in 2000 in België terecht. Ver weg van het beklemmende Russische klimaat zocht en vond Andreev de geestelijk ruimte en de progressieve omgeving nodig om zijn talent verder te ontwikkelen.
In 2005: Studeert hij af in de richting Ontwerp en illustratie tekenen in het CVO stad Gent.
In 2007: Eindigde hij de academie voor beeldende kunst in de afdeling Experimentele Schilderkunst.
Exposeerde eveneens in de het Centrum voor Artistiek Talent (CAT) in het Gentse Citadelpark.