Kenny Cotman

Kenny Cotman

Schilderen

37 is geboren in 1980 als Cotman Kenny, te Gent.
Hij groeide grotendeels op bij z’n grootmoeder die hem steeds “nen numero” noemde numero”. Binnen de familie is hij reeds 25 jaar gekend als numero 37.
Zijn grootmoeder overleed voor hij de betekenis van 37 kende en blijft tot op heden een mysterie. Professioneel opteerde hij recent geleden voor deze naam.
Kunst was altijd een bron van interesse voor hem, doch z’n ouders wilden niet van een kunstopleiding weten.
Cotman Kenny neemt in 2004 z’n eerste stappen in de kunstwereld, hij verdiept zich vooral in het sculpturen in verschillende houtsoorten.
De werken worden gesigneerd met INKCA, wat zoveel betekent als Intens Natural Kenny Cotman Arts. Hiermee wil hij vooral z’n autodidactische vaardigheden benadrukken. Sculpteren is een natuurlijk gegeven, iets wat je niet of nauwelijks kan aanleren. De band met het hout, de boom.
2004-2010
Het sculpturen in hout gaf teveel beperkingen, na veel experimenteren ontwikkelt Cotman Kenny een methode om monumentale beelden te vervaardigen in beton met een holle structuur. Deze methode gaf veel meer vrijheid, hij verdiepte zich tevens meer en meer in beeldengroepen i.p.v. in enkelvoudige beelden.
Bekendste beeldengroep : Black Widows (Astridplein, Oostduinkerke
In 2010 begint Cotman Kenny meer en meer afstand te nemen van de organische sculpturen. Een ontmoeting met Richard Long in 2009 veranderde iets concreet. Hij hield enorm van Richard Longs strakke lijnen en toch sterke band met de natuur. Hij startte dan ook een zeer strakke lijn werken met een zekere spanning, De werken die vaak industrieel worden vervaardigt zijn een verlangen naar de natuur,
maar met een sterke afkeer van alles dat organisch is. Cotman Kenny beslistte tevens om niet meer te exposeren onder z’n eigen naam maar onder 37
Bekendste werk : Fast Forward : beeldentuin Keunekapel (mini-Middelheim) Koksijde                                                    Dit kunstwerk wordt momenteel uitvergroot tot 4,7m op 3m en wordt permanent geplaatst in de lente van  2013.
Cotman Kenny is een autodidact. Hij genoot  een opleiding industriële wetenschappen en grafische technieken. Uiteraard is kunst permanente studie. Hij genoot ondermeer een lasopleiding en blijft zich steeds  verdiepen in materiaalstudies, en ontwerpen.

Kenny`s Portfolio

portfolio