Svetlana Sintseva

Svetlana Sintseva
Is een Russische barokkunstenares met meer dan 20 jaar professionele ervaring en woont al 20 jaar in België.
-In 1978 verhuisde haar familie definitief naar Penza, een grote stad in Rusland niet ver van Moskou
-In 1985-1990 Ging Svetlana naar “Savitsky” kunstschool in Penza.
-In 1990-194 Svetlana beëindigde de faculteit van architectuur in een architectschool. Ze nam deel aan verschillende kunstwedstrijden en hiervan won ze de meeste.
-In 1994-1997 Svetlana bleef verder studeren in een architectschool in Penza. Ze werd persoonlijk gecoacht door de befaamde en gewaardeerde artiest Alfred Oja.
-In 1997 verhuisde ze naar België« met haar familie en bleef grondig verder werken aan haar kunst portretten, landschappen en stillevens. Ze onderwees haarzelf door verschillende tentoonstellingen te bezoeken om zo meer kennis te verwerven over kunsten om meester te worden over haar eigen ambacht, schilderkunst. De westerse cultuur had Svetlana zeer beïnvloedt om de Aziatische cultuur met de Russische cultuur samen te combineren in haar schilderijen. De combinatie van beide culturen zijn duidelijk waarneembaar in haar werken. Ze heeft een prachtige balans gevonden tussen beide culturen in haar gedachten en deze gedachten vertaalde zin in kunst. Deze speciale stijl werd haar handelsmerk.
-in 2009 organiseerde Svetlana een tentoonstelling in de privé-galerij Esschius, in Diest. Daar ontmoette ze Hans Laagland, Vlaamse barokmeester en filosoof. Later werd hij de leermeester van Svetlana.
-In 2010-2013 Svetlana begon schilderlessen te volgen bij Hans Laagland. Deze schilderlessen hebben een grote bijdrage gedaan  aan de zelfontplooiing van Svetlana als kunstenares. Haar Barok schildersvaardigheden waren sterk geëvolueerd. Uit alle studenten, werd Svetlana de beste leerlinge wat betreft schildersvaardigheid.

Exposeerde bij het Centrum voor Artistiek Talent (CAT) in Gent, Brugge, Haarlem enz..