Lucas Bertels

(°Lier 20/01/1953) Zeer gerespecteerde Boomse kunstenaar en gewaardeerd lid van het Centrum voor Artistiek Talent vzw. (CAT). Ondersteunde en adviseerde vriend Paul Carlier met al wat hij als curator organiseerde in binnen en buitenland. Ontwierp heel wat decors voor toneel en bouwde vele stands op.
Lucas  heeft een bijzonder rijk gevuld oeuvre achter zijn naam staan. Kunst beschouwt hij als een overdracht  van kracht, de inspiratie die de kunstenaar toekomt wordt in de  materie  gebracht met als doel het goed gevoel door te geven waaruit het geschapen is.

Hij heeft van kunst zijn beroep gemaakt en geniet intussen internationale appreciatie. Hij exposeert zowel in binnen- als buitenland. Tal van landen zoals o.a. Hongarije, Tsjechië, Kroatië, Schotland. kochten werken van hem.
Als etalagist, winnaar van diverse nationale- en internationale 1e 2e en 3e prijzen. Restaurateur van praalwagens en ontwerper van de nieuwe reus Michaël voor de Brusselse Ommeganck. 2e prijs voor de meest originale tuinmeubelontwerp, park Kasteel van Beervelde samen met dochter Griet.

Muurschildering Picasso tentoonstelling te Brugge Prins Laurent, tal van ontwerpen van allerlei kaarten enz..

Lucas is te bereiken op www.lucaso.be