Evgeniya Martyniuk

Een talentvolle jonge kunstenares met Slavische routes en momenteel gevestigd in Merksem bij Antwerpen,  Studeerde tekenen, schilderen en beeldhouwen met klei in Rusland, en heeft anatomische tekenlessen gevolgd in België. Zij bezit een masterdiploma taalkunde, Haar interesse ligt daar op cognitief gebied. Haar taalstudies hebben een cruciale rol gespeeld bij het vormen van haar creatieve proces en de dualiteit ervan.
Enerzijds brengt zij de intuïtieve verwerking van de werkelijkheid gebaseerd op visioenen, anderzijds presenteert zij de bewuste verkenning van de symbolen die in de cultuur verschijnen, Zo stapt zij vanuit de innerlijke wereld naar buiten en naar achteren, en ook de brug slaat tussen verschillende mythologische systemen. Dit komt tot uiting in het balanceren tussen visionaire kunst, symboliek en fantastisch realisme. Het centrale thema in haar kunst is mythe in al zijn vormen (pan-, poly-, mono- en a-theïstisch). Mythe in brede zin is de verwerking van het collectieve intuïtieve.
Zij gelooft dat elk creatief proces (kunst) de evolutie van het Zelf weerspiegelt, en de hele samenleving als de som van de Zelven. Haar evolutie wordt gepresenteerd binnen het brede spectrum van gebruikte media en technieken. Elk idee in elk werk of serie is uniek en vraagt ​​om een ​​bijzondere aanpak en bijpassende keuze van creatieve middelen.
Momenteel kiest zij voor werken met acrylverf, acrylinkt en wateroplosbare oliën op canvas vanwege hun indrukwekkende scala aan mogelijkheden (van impasto tot de beste wasbeurten, van a la prima tot doordachte glazuur) en verbazingwekkende compatibiliteit in mixed media-werk, naast de duurzaamheid van de kunstwerken.

contact:
Evgeniya Martyniuk
Laarsebaan 78
B-2170 Merksem
Mobile: 0471.20.65.40
www.visionarywaveart.com