Frans Frengen

Het schilderen met een vlam – niet alleen krassen in roet naar één universeel beeld – over een verwarde tijd. Elk beeld blijft een beeld zelfs in de tijd van de multimedia. Maar ik weet dat iedereen niet hetzelfde ziet! Ik schilder als auteur, integreer kleur, schilder met laagjes roet of beeldhouw met verf en gaten, ik probeer poëzie te bedrijven met flarden zinnen en vraag engagement door interactie.

Toevallig ontdekt, noemde ik mijn techniek ” fumagine”. Niet wetend wat het woordenboek zei: “Een plantenziekte met roetafzetting op de bladeren” – kan ik sindsdien heel mijn oeuvre in 7 woorden vertellen. Dat ik de realiteit en het droomlandschap afschuim met mysterie en komedie naar een perceptie zonder sermoen.

Men hoeft zelfs niet te weten dat ik hyperrealistisch – wetenschappelijk, haast wiskundig – denk en zo intens met vuur werk met constructie en deconstructie, natuur en manipulatie, lief en leed in onschuld en verbod, in licht en schaduw, fantasie en angst; een schilderen van tegengestelden met of zonder oor. “I am the puppet of my subconscious, but I decide about the strings.”

Frans is een gewaardeerd lid bij het Centrum voor Artistiek Talent (CAT vzw) en participeerde aan vele tentoonstellingen zowel nationaal als internationaal.

Contact:  www.allart-frengen.be